U advokatskoj kancelariji Živković Samardžić, nastojimo neprestano da ulažemo u svoje saradnike, svake godine angažujemo brojne advokatske pripravnike i nudimo im izazovan posao, kao i sveobuhvatnu obuku i priliku da rade i uče.

 

Trenutno tražimo kandidate, diplomirane studente koji će se pridružiti našem timu sa sledećim kvalifikacijama:

 

  • Diplomirani pravnik,
  • Bez radnog iskustva,
  • Tečno pisanje i pričanje engleskog jezika,
  • Stručno korišćenje sistema Windows, MS Office,

I koji će imati priliku da se upoznaju sa Korporativnim pravom. U Korporativnom odeljenju nudi vam se prilika da naučite sve o osnivanju, poslovanju i prestanku privrednih subjekata. Imaćete mogućnost da učestvujete u transakcijama između najvećih učesnika na tržištu u regionu, kroz rad na kompleksnim due diligence izveštajima, statusnim promenama kao što su merdžeri i akvizicije i pisanjem pravnih mišljenja na dnevnoj bazi.

 

Odeljenje za Radno pravo donosi priliku da temeljno naučite osnove internih pravila i procedura kod poslodavaca, način vođenja disciplinskog postupka, detaljnu proceduru utvrđivanja viška zaposlenih, pripremu obaveznih radnopravnih akata, pribavljanje potrebne dokumentacije za rad stranaca u Republici Srbiji, kao i da iz prve ruke vidite kako se zastupaju poslodavci u radnim sporovima, a kako u postupcima mirnog rešavanja radnih sporova. Ujedno, bliska saradnja sa našim ekspertima iz drugih oblasti prava, poput privrednog prava, intelektualne svojine i poreskog prava će budućem advokatskom pripravniku pružiti detaljan uvid u ovu granu prava iz svakog ugla.

 

U Medijskom odeljenju imaćete priliku da se upoznate sa relativno novom granom prava i da sarađujete sa najistaknutijim stručnjacima iz oblasti medijskog prava, tehnologije i telekomunikacija, kao i prava intelektualne svojine. Imaćete priliku da se upoznate sa parničnim, ali i prekršajnim i krivičnim postupkom, te samim tim tokom svog pripravničkog staža steknete dragoceno praktično znanje i iskustvo koje će vam pomoći u daljoj karijeri.

Parnično odeljenje pruža mogućnost da naučite prirodu i tok parničnog postupka, kao i da detaljno prođete kroz sve etape postupka pred javnim izvršiteljem. Advokatski pripravnici dobijaju priliku da pristupaju na ročišta, usavršavaju zastupanje klijenata pred sudom, suprotnom stranom kao i ostalim licima koja mogu biti učesnici u postupku. Osim zastupanja pred sudom i drugim organima, pripravnici iz parničnog odeljenja dobijaju priliku da usavrše veštine i tehnike pisanja podnesaka (od pokretanja parničnog, izvršnog, stečajnog ili postupka likvidacije do pisanja prigovora, urgencija, žalbi, revizija, itd.)

 

Ako se vidite u prijateljskom, poslovno prijatnom okruženju koje podstiče strast za bavljenjem advokaturom, pošaljite nam svoj CV na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

Unapred zahvaljujemo svim kandidatima. Na razgovor će biti pozvani samo kandidati koji uđu u uži izbor.

 

 

 

 

 

Aktuelno