Nakon jednogodišnje pauze, peti godišnji SEE NPL Forum održaće se 19. novembra 2021. godine u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, kao i na virtuelnoj platformi. Ovo je peti po redu regionalni događaj posvećen problematičnim potraživanjima koji će okupiti oko 100 predstavnika državnih institucija, banaka, investitora, finansijskih savetnika, advokatskih kancelarija, procenitelja, kao i kompanija koje se bave naplatom potraživanja u Jugoistočnoj Evropi i šire.

 

Govornici će biti vodeći domaći i međunarodni stručnjaci i predstavnici regulatornih tela koji se bave tim područjem. Na Forumu će biti predstavljeno aktualno stanje na tržištu problematičnih kredita (NPL), a diskutovaće se o do sada primenjenim strategijama i mogućim rešenjima, uticajem pandemije COVID-19 na finansijsko tržište, aktuelnim trendovima na tržištu, kao i načinima vrednovanja i servisiranja dugova.

 

Većina zemalja Jugoistočne Evrope uspela je da razvije tržišta problematičnih kredita u poslednjih deset godina, što je dovelo do smanjenja stopa problematičnih kredita. Kao rezultat toga, igrači na tržištu problematičnih kredita, kao što su serviseri i investitori sa još uvek izraženom voljom za ulaganje, prešli su na dalju segmentaciju tržišta problematičnih kredita i stvorili efikasan ekosistem tržišta problematičnih potraživanja.

 

 

Pred dva standardna diskusiona panela, ove godine će se na forumu održati dve radionice na kojima će se razmatrati praktična pitanja koja se najčešće javljaju prilikom pregovora o zaključivanju ugovora o kupoprodaji NPL portfolija (radionica 1), dok će druga radionica biti  posvećena pitanjima u vezi sa procenom vrednosti NPL portfolija.

 

Pored predstavnika Narodne banke Srbije (NBS), konferenciji će prisustvovati i predstavnici Asocijacije kompanija za upravljanje potraživanjima Srbije (AKUPS), kao i mnogi poznate lokalne i međunarodne banke i firme čije je poslovanje integralni deo ekosistema prodaje i otkupa potraživanja: EBRD, EOS Matrix, Vuković & Partners, ODM Collections, Sberbank, Unicredit, NLB d.d, Hipotekarna banka Crne Gore, Kinstellar, DLA Piper, Deloitte Legal, PwC SEE, APS Holding, AK Servicing, Alantra, Wolf McGill Group, Moore Hungary Financial Advisory, itd.

 

Za više detalja o forumu i registraciji, posetite https://seenplforum.com. Broj mesta je ograničen.

 

Konferenciju organizuje New Angles Consulting kompanija specijalizovana za organizaciju poslovnih konferencija, kao i savetovanje u oblasti marketinga i razvoja poslovanja.

Aktuelno