Služba za inovacije Privredne komore Srbije u saradnji sa kompanijama Telekom Srbija i Festo u okviru Saveta za saradnju nauke i privrede pozivaju vas na događaj „Dani nauke i privrede 2022“, koji će se održati od 4-6. aprila 2022. godine. 

 

Prvi dan događaja biće organizovan na Dan studenata, 4. aprila 2022. godine sa početkom u 12 časova u prostorijama Telekoma Srbija „mts Digitalna fabrika“ (Španskih boraca 22, bivša zgrada ATC Beograd), gde će biti održane prezentacije (pitch session) timova studenata sa nekoliko fakulteta, koji su uključeni u Program stručne prakse „IoT Lab“ Telekoma Srbija. Ovaj Program je jedan od dobrih primera  saradnje nauke i privrede, osmišljen  da pruži podsticaj kompanijama da, u saradnji sa visokoškolskim ustanovama, podrži studentske timove u kreiranju novih proizvoda i usluga, zasnovanih na inovativnim IoT tehnologijama sa tržišnim potencijalom.

 

Drugi dan događaja održaće se 5. aprila 2022. godine u periodu od 10 do 13 časova  u prostorijama Privredne komore Srbije (Resavska 13-15, I sala).  U okviru programa, biće organizovane dve panel diskusije.

 

  • Panel 1: "Stvaranje afirmativnog ambijenta za zadržavanje i razvoj talenata kroz saradnju nauke i privrede"

 

  • Panel 2: "Saradnja nauke i privrede u razvoju ekonomije zasnovane na znanju - fokus tema: veštačka inteligencija"

 

Treći dan događaja održaće se 6. aprila 2022. godine od 10 časova  u prostorijama Privredne komore Srbije (Resavska 13-15, I sala). 

 

Kompanija Festo, kao vodeći svetski proizvođač opreme za industrijsku i procesnu automatizaciju i lider u oblasti profesionalne obuke u industriji, će predstavnicima srednjih škola i fakulteta iz cele Srbije, profesorima, kao i srpskim privrednicima prezentovati i približiti najnovija dostignuća Industrije 4.0 iz portfolija svetskog tržišnog lidera. Festo igra aktivnu ulogu u svim relevantnim standardizacionim telima za Industriju 4.0. Jedna je od 4 kompanije u Upravnom odboru inicijative Industrija 4.0 i savetuje nemačku federalnu vladu o “Industry 4.0 platform” inicijativi. Tokom prezentacije će biti organizovan LIVE DEMO učila i opreme namenjenih proučavanju tema Veštačke inteligenicije (AI) i Mašinskog učenja (ML). Prezentacija ima za cilj da da odgovore na pitanja: Šta je "Industrija 4.0" (digitalizacija, IoT, MES, AI, ML, Augmented reality)? Kako izgleda uživo i kakve promene donosi? Zašto je toliko važna? Kako da proizvedete kadrove sposobne da je primenjuju u budućim projektima?

 

Prilikom potvrde učešća potrebno je naglasiti za koji dan događaja se prijavljujete. Za sve dodatne informacije i potvrdu učešća, možete se obratiti Službi za inovacije: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

Agenda za 04.04.2022. godine.

 

Agenda za 05.04.2022. godine.

Aktuelno