Poslovni samit, jedan od najznačajnijih biznis događaja na Zapadnom Balkanu, koji će okupiti i povezati predstavnike poslovne zajednice regiona sa vodećim svetskim kompanijama i ekspertima u oblasti digitalizacije i upravljanja lancima snabdevanja, održaće se 28. i 29. septembra u Beogradu, u organizaciji Privredne komore Srbije, Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB6)  i kompanije Convenstenics d.o.o.

 

Zapadni Balkan sve je privlačnija investiciona destinacija,

ali i mesto gde evropske kompanije

premeštaju proizvodnju sa dalekih tržišta.

 

Više od 200 vlasnika i direktora kompanija, tokom dvodnevnog samita imaće priliku da se povežu sa partnerima putem B2B platforme, dogovore nove poslove, ali i da sa vodećim svetskim ekspertima razmene iskustva o najnovijim trendovima, izazovima i rešenjima u oblasti ekonomije, globalne trgovine i industrije.

 

„InterConnect Executive Summit“ je odlična prilika da se naše kompanije povežu sa renomiranim partnerima, dobiju nove poslove i ugovore, postanu deo međunarodnih lanaca dobavljača, vidljivije i konkurentnije na svetskom tržištu“, rekao je Marko Čadež, predsednik PKS. Događaj u Beogradu okupiće firme iz regiona i velike kompanije koje traže dobavljače sa Zapadnog Balkana, a očekuje se dolazak više od 30 kupaca iz oblasti informacionih tehnologija, automobilske, metalske, elektro i prehrambene industrije.

 

Fokus samita biće na digitalnoj transformaciji poslovanja,

internacionalizaciji i upravljanju dobavljačkim lancima.

 

Uvodnim obraćanjima samit će otvoriti Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i predsednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana i Matijas Loidold, direktor kompanije „Mercuri Urval“. Govornici i gosti dolaze iz inostranstva, iz kompanija čiji je ukupni promet veći od 50  milijardi evra a koji su pronašli poslovni interes u saradnji sa kompanijama iz regiona Zapadnog Balkana. To su kompanije poput Thyssenkrupp Automotive, INEOS, L’Oréal, Zentis, OSCE, Celonis i druge.

 

O procesima snabdevanja, lancima dobavljača i iskustvima u regionalnoj saradnji govoriće Oliver Frile, direktor u kompaniji INEOS Automotive i Ferdinand Viland, direktor nabavke i lanaca snabdevanja u kompaniji Thyssenkrupp Automotive Technology, a previđeno je i niz zanimljivih prezentacija IT eksperata na polju razvoja softvera i digitalne transformacije.

 

Detaljnije informacije na linku: https://interconnect.pks.rs/

Aktuelno