Nakon uspešno održane prve, u oktobru prošle godine, Ambipak magazin najavljuje svoju drugu po redu konferenciju u Privrednoj komori Srbije. „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“ je naslovna tema konferencije koja će, uz institucionalnu podršku Privredne komore Srbije, biti održana 04. oktobra 2022. godine, u Beogradu, Resavska 13-15, od 9.30 časova.

 

„Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“ je druga godišnja konferencija koju Ambipak magazin organizuje uz institucionalnu podršku Privredne komore Srbije – Udruženja za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala i Centra za cirkularnu ekonomiju.

 

Konferencija ima za cilj da predstavi potencijal ambalaže u svetlu zaštite životne sredine i zdravlja ljudi, odnosno da promoviše i afirmiše odgovornu upotrebu, odlaganje i reciklažu ambalaže kako kod proizvođača i korisnika ambalaže, tako i u široj javnosti. Učesnici konferencije će biti predstavnici privrede – korisnici i proizvođači ambalaže, ambalažni operateri,  predstavnici institucija i stručna lica. U skladu sa megatrendom današnjice, održivim razvojem, cirkularnom ekonomijom i drugim trendovima poput digitalizacije, razvoja e-trgovine, proizvođači i korisnici ambalaže suočeni su izazovom stalnih promena i prilagođavanja, kao i odgovornošću.

 

Teme kojima će se baviti na konferenciji:

 

  • Kako promenama u ambalaži i odgovornošću kompanija smanjiti ambalažni otpad i štetan uticaj na prirodu i ljude?
  • Tranzicija industrije ambalaže – da sačuvamo i prirodu i privredu Uticaji održivosti, digitalizacije i e-trgovine na industriju ambalaže?
  • Koji su materijali najpogodniji za reciklažu?
  • Da li je plastika za sve kriva?
  • Dizajn ambalaže skrojen po meri prirode Inovativne tehnologije, mašine i oprema u industriji ambalaže smanjuju štetni uticaj na životnu sredinu i zdravlje ljudi.
  • Odgovorno upravljanje ambalažnim otpadom: država-privreda-građani u lancu odgovornosti za ispravno odlaganje iskorištene ambalaže.
  • Koliko je važno, i kako edukovati široku populaciju?

 

 

Podrška Privredne komore Srbije omogućila je da prisustvovanje i praćenje konferencije bude besplatno za posetioce i YT gledaoce kanala Ambipak magazin.

 

Dodatne informacije:

 

Datum održavanja konferencije „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“ je 4. 10. 2022, s početkom u 9.30 časova, u velikoj sali Privredne komore Srbije, u Resavskoj ulici 13-15, u Beogradu. Potrebno je doći ranije radi registracije. Prisustvo na konferenciji potrebno je prijaviti putem elektronske adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Agendu za konferenciju „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“ možete pogledati ovde.

Aktuelno