Konkurs za Kampanje sa Svrhom 2022 - Festival društveno odgovorne komunikacije otvoren je 20.09.2022.!

 

«Kampanje sa svrhom» prepoznaju, odlikuju i podstiču društveno odgovornu komunikaciju namenjenu dobrobiti dece i pojedinca, ali i društva u celini.

 

Kampanja koja ponese titulu «Kampanje sa Svrhom» je kampanja koja je koristila moć komunikacija da dotakne određeni društveni problem vezan za decu ili pojedinca, skrene pažnju javnosti na njega i ponudi moguća rešenja, kao i kampanja koja je direktno uticala na poboljšanje uslova života dece i pojedinca u Srbiji.

 

Za titulu «Kampanje sa svrhom» mogu konkurisati i one kampanje koje nisu direktno imale za temu decu i dobrobit dece, ali su uticale na dobrobit pojedinca, a time indirektno i na dobrobit dece i društva. To se odnosi na ciljeve održivog razvoja koje su definisale Ujedinjene nacije (Globalni ciljevi za održivi razvoj).

 

«Kampanje sa Svrhom smatraju da je održivi razvoj neraskidivo povezan sa budućim generacijama.  Društvena odgovornost i održivost su povezani sa onima koji tek dolaze, jer održivost znači da stvaramo uslove za njihovo sutra. Inspirisani filozofijom Marije Montesori, koja kaže da «naša nastojanja za dobrobit čovečanstva znače da to prenstveno radimo za dete» festival društveno odgovornih kampanja ima za cilj prvenstveno dobrobiti deteta i pojedinca, ali  time i društva u celini.» podseća Tijana Adamov Ignjatović, osnivač Festivala Kampanje sa Svrhom i Udruženja «Žute Patalone – Inicijative za proučavanje detinjstva i Koncept inkubatora društvene odgovornosti».

 

Baš zato što se kompanije sada suočavaju sa novim izazovima, ciljevi održivog razvoja postaju još važnija agenda. Sve kampanje koje za cilj imaju unapređenje jednog od 17 ciljeva održivog razvoja (svet bez siromaštva, svet bez gladi, zdravlje i blagostanje, kvalitetno obrazovanje, rodna ravnopravnost, čista voda i sanitarni uslovi, pristupačna energija iz čistih izvora, dostojanstven rad i ekonomski rast industrija, inovacije i infrastruktura, smanjenje nejednakosti, održivi gradovi i zajednice, održiva potrošnja i proizvodnja, zaštita klime, očuvanje vodenog sveta, očuvanje života na zemlji, mir, pravda i snažne institucije i partnerstvom do ciljeva) mogu da se kandiduju za titulu Kampanje sa Svrhom.

 

Titula «Kampanje sa Svrhom» se potvrđuje dobijanem Statuete “Kampanje sa Svrhom». Festival proglašava i tri najbolje društveno odgovorne kampanje koje će biti odlikovane glavnim priznanjem – Specijalnom Statuetom «Kampanje sa Svrhom» (Kampanje sa Svrhom Grand Prix). Statuete se izrađuju od biorazgradivog materijal koji je proizveden od obnovljnih biljnih resursa.

 

 

«Kampanje sa Svrhom» su prvi festival društveno odgovorne komunikacije u Srbiji.

 

Odabir kampanja kojima se dodeljuje Titula Kampanje sa Svrhom, obavlja «Tim počasnih selektora» sastavljen od priznatih i dokazanih stručnjaka iz oblasti društveno odgovorne komunikacije, održivog razvoja, marketinške teorije i prakse i brige o dobrobiti deteta.

 

«Tim počasnih selektora Kampanje sa Svrhom 2022» radi u proširenom i osnaženom sastavu sa kontinuitetom u odnosu na prvu godinu:

 

 1. Sanja Rajačić, Direktor odeljenja za interne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje, Banca Intesa Beograd
 2. Maja Vidaković, Izvršni direktor, alliance international media (CorD magazine)
 3. Tijana Koprivica, Direktor održivog poslovanja, Delta holding
 4. Dr Galjina Ognjanov, redovni profesor, Ekonomski fakultet
 5. Tatjana Prokić, Osnivač, Centar za dobrobit porodice Happymamma
 6. Suzana Đorđević, Direktorka, Hemofarm Fondacija
 7. Jelena Šarenac, Direktor korporativnih komunikacija, Henkel Serbia i Henkel Adria
 8. Marko Maršićević, Osnivač, MARSH Creative Production
 9. Sonja Dragojević, Chief Collaboration Designer, New Startegy
 10. Dragana Živojnović, Urednica ekološkog programa, Obrazovno-naučna redakcija, RTS
 11. Marija Mitrović, Direktor za filantropiju i partnerstva, Trag fondacija
 12. Željka Ćirić Jakovljević, Head of Corporate Communication, UniCredit Bank Srbija
 13. Marija Vujanić, Direktor komunikacija i održivog razvoja, Yettel

 

 

Pravilnik konkursa za «Kampanje sa svrhom» 2022 možete pronaći na linku: https://zutepatalone.wordpress.com/pravilnik-kampanje-sa-svrhom-2022-rules-campaigns-with-purpose-2022/

 

Rok za prijavu kampanja je 20. oktobar 2022. godine, a svečana dodela biće upriličena i ove godine na Međunarodni dan deteta, 20. novembra 2022. godine u Marsh Open Space-u.

 

Prvi festival «Kampanje sa svrhom» održan je 20.11.2021. godine.

 

Dobitnike titule Kampanje sa svrhom 2021 pogledajte na linku: https://zutepatalone.wordpress.com/proglaseni-pobednici-kampanje-sa-svrhom/

 

 

Osoba za kontakt:

Tijana Adamov Ignjatović, Osnivač  i zastupnik

KAMPANJE SA SVRHOM

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

+381 64 190 38 21

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

https://www.facebook.com/KampanjeSaSvrhom/
https://www.instagram.com/kampanjesasvrhom/

https://twitter.com/kampanjessvrhom

https://www.linkedin.com/company/kampanje-sa-svrhom

Aktuelno