Jaki smo onoliko koliko smo ujedinjeni, a slabi koliko smo podeljeni

J.K. Rowling, engleska književnica

 

Srbija nije samo Beograd, ali i Novi Sad. Takođe, Srbija nisu samo ni Kragujevac i Niš. Srbiju čine i drugi gradovi i opštine, koji možda nisu dovoljno medijski predstavljeni, ali su više nego u dovoljnoj meri atraktivni, sadržajni i interesantni. Kako građanima Republike Srbije, tako i strancima.

 

Svoje prirodne lepote, ali kvalitetan sadržaj nude Knjaževac, Bor, Zaječar, Leskovac, Vranje, Novi Pazar, Loznica, Šabac i mnogi drugi.

 

Danas vam sa ponosom predstavljamo jedinstveni projekat u Opštini Knjaževac, koji na orginalan način doprinosi razvoju istoka Srbije, ali sa namerom da se upravo te aktivnosti prošire i na druge delove i regione Srbije.

 

Udruženje Art Address

 

U Knjaževcu je početkom 2021. godine Udruženje Art Address osnovala mlada preduzetnica Andrijana Jevtić sa željom da rodni Knjaževac bude mesto okupljanja privrede, privrednika i građana koji su u neposrednoj vezi sa pre svega tradicijom i umetnošću srpskog naroda.

 

 

Možemo slobodno reći da se Andrijana Jevtić, koja je ujedno i predsednica udruženja, jedina aktivno bavi promocijom lokalnih brendova Opštine Knjaževac tako što ih više nego uspešno objedinjuje i povezuje u cilju dalje promocije i afirmativnih aktivnosti, ali i vrednosti.

 

Ciljevi udruženja su i promocija kulture, umetnosti i tradicije srpskog naroda.

 

Udruženje  takodje ima za cilj ostvarenje bolje saradnje u Republici Srbiji, ali i međunarodne saradnje u ovim oblastima, upoznavanje i približavanje drugih kulturnih, tradicionalnih i umetničkih dobara građanima, ali i privredi Republike Srbije.

 

 

Treba istaći da radi ostvarivanja svojih ciljeva i aktivnosti udruženje posebno prikuplja i obrađuje naučnu i stručnu literaturu u oblasti umetnosti i kulture; organizuje samostalno ili u saradnji sa drugim organizacijama skupove, seminare, festivale, revije, kao i druge manifestacije vezane za kulturu, umetnost i tradiciju, a sa svrhom ostvarivanja ciljeva udruženja.

 

Ipak, poseban akcenat udruženja je, sada već tradicionalna i kvalitetna organizacija manifestacije Art Address Festival koja je se održava u Zavičajnom Muzeju Knjaževac.

 

Art Adress Festival

 

Art Adress Festival za kratko vreme postao je veoma prepoznatljv, kako u Opštini Knjaževac, tako i u drugim mestima u okruženju.

 

Na pomenutom Art Address Festivalu, koji se održava u Zavičajnom Muzeju Knjaževac, pored modne revije, gde posetioci mogu uživati u originalnim modelima lokalnih modnih brendova i prelepim svilenim haljinama inspirisanim kineskom i srpskom kulturom i tradicijom, na festivalu, koji traje 2 dana, realizuje se i panel predavanje na temu: “Promocija kulture Kine i Republike Srbije, osnaživanje  i unapređenje odnosa između kineskog i srpskog stanovništva pod nazivom "Zlatni prijatelji".

 

 

Pored toga, Art Adress Festival mesto je na kome se održava panel na kome je aktuelno predavanje koje se odnosi na osnaživanje žena, žensko preduzetništvo pod nazivom "Osnažena zena" kao i panel predavanje na temu motivacija radnika, pod nazivom "Zajedno do cilja".

 

Uz podršku lokalne samouprave Opštine Knjaževac, kao i veliko interesovanje privrednika, privrede, posetioca iz Knjaževca, Bora, Zaječara, Svrljiga, Pirota, Leskovca i Niša, Festival Art Address dobija već tradicijalnu notu, ali je i domaćin velikom broju posetilaca iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca.

 

Kažu da slika govori više od hiljadu reči. Verujemo da je zaista tako i u nastavku možete pogledati slike i osetiti kako je biti deo Art Address Festivala.

 

Uživajte.

 

 

 

Aktuelno