Danas se moć poslovne dame ogleda u njenoj sposobnosti da uspešno manevriše svim sferama svog života, ali delom i u odlično skrojenom odelu i zvuku štikli kojima korača ulicama grada. Njen hod, koji često zaliči da je potpomognut skrivenim plaštom superheroja na njenim leđima, predstavlja uživanje za oči svakog posmatrača.

 

Svesna da je u najvećoj verovatnoći ta dama obavila sve kućne, roditeljske poslove, obavila savršeno ulogu supruge, ćerke, sestre, snaje, kao i da se u svom poslu lavovski bori da pokaže da nije ništa manje uspešna i na tom polju, odnosno da njena pamet, iskustvo i znanje mogu itekako doprineti razvoju poslovanja i dobrobiti društva, inspiraciju za najnoviju kolekciju kreatorka Jelena Buha, osnivač brenda Helena Skritore, našla je upravo u Njoj, toj Dami.

 

„Iako se na globalnom nivou, slobodna i ambiciozna žena često karakteriše kao buntovna, ili pak se koristi neki drugi neadekvatan epitet, za mene, slobodna žena je ona koja je emotivno i profesionalno ispunjena, jer joj je data slobodna volja da pomeri granice univerzuma“, rekla je Jelena.

 

 

Kaže da joj je za inspiraciju poslužio i kamen rubin, koji simbolično predstavlja i kamen ljubavi, strasti i snage. „Zanimljivo je da nijedan kamen rubina nije savršen, baš kao i svaka žena, ali opet dragi je kamen i od neprocenljive je vrednosti, baš kao žena“, podvlači kreatorka.

 

Dodaje da ta žena sve nabrojano postiže, ne ugrožavajući bilo koga, naprotiv, doprinoseći da ceo svet bude bolji i zato, po njenim rečima, Ona zaslužuje najlepše odelo, haljinu ili kombinezon.

 

Zato se njena najnovija kolekcija zove „Bossy“, čime želi  da pokaže svesnost moći kojom žena raspolaže. Kolekcija sadrži veliki broj poslovnih autfita, ali i svečanih za one prilike u kojima ova zauzeta dama uživa, pa čak i venčanice, a materijali koje je Jelena koristila su najfiniji štofovi od kašmira i vune, pamučni poplin, svileni sateni, kao i viskozni brokati.

 

Interesantno je što je ovu kolekciju, zbog namere da se ista predstavi i arapskom tržištu, popunila i sa nekoliko modela specifičnih za dame arapskog porekla, što će posetioci revije moći da vide.

 

Jelena Buha će svoju „BOSSY“ kolekciju predstaviti javnosti u četvrtak, 26. oktobra 2023. godine u Belom dvoru u 18.00 časova.

 

Izvršna direktorka globalne organizacije „Dress for Success“ Sandra Abramović i kreatorka i osnivač modnog brenda „Helena Scrittore“ Jelena Buha dodeliće pakete podrške preduzetnicama u okviru inicijative „Act4Women“ koju su zajedno pokrenule.

 

Ova inicijativa ima za cilj promociju ženskog preduzetništva. Ove godine, na reviji ovog modnog brenda, koja će se održati , 26. oktobra na Belom dvoru, izabraće se 10 preduzetnica koje će, zahvaljujući podršci partnera i sponzora, dobiti sveobuhvatnu podršku u svom ranom poslovanju, i to u vidu mentoringa, monitoringa, obuka, pravnih saveta, poslovne garderobe.

 

 

Inicijativu su podržali Ministarstvo privrede, Privredna komora Srbije, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Opština Stari grad, Evropska mreža preduzetnica, Planinka iz Kuršumlije, Novosadski sajam, Advokatska kancelarija Jeličić, Golden Rose kozmetika i mnogi drugi privredni subjekti i institucije u Republici Srbiji.

 

Na događaju  će se, pored Abramović i Buhe, obratiti i ambasador Republike Italije, njegova ekselencija Luka Gori, državni sekretar Ministarstva privrede Milan Čukić i direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić.

 

Foto: Ana Sekulić, Dragan Kujundžić

Aktuelno