Srpska nacionalna avio-kompanija prevezla preko 370 hiljada putnika prošlog meseca

 

U maju 2024. godine, Er Srbija je prevezla ukupno 372.638 putnika u redovnom i čarter saobraćaju, što predstavlja rast od 11 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine. To je najbolji majski rezultat od osnivanja Er Srbije 2013. godine. Sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu, srpska nacionalna avio-kompanija je tokom maja realizovala 3.869 letova, što je povećanje od 4 odsto u odnosu na taj mesec 2023. godine.

 

“Od početka godine do danas prevezli smo skoro milion i po putnika na letovima do evropskih i svetskih destinacija u našoj mreži. Posle veoma uspešnog aprila, nastavili smo istim tempom i u maju, kada smo drugi mesec zaredom zabeležili više od 300.000 prevezenih putnika i preko 3000 realizovanih letova. Ostvareni rezultati dodatno nas motivišu da dalje radimo na unapređenju naših usluga u cilju još boljeg iskustva za putnike,“ izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

 

Najtraženije destinacije Er Srbije tokom maja bile su Cirih, Pariz, Milano, Amsterdam i Frankfurt u zapadnoj Evropi, kao i Podgorica i Tivat u regionu. Kada je reč o široj evromediteranskoj zoni, najpopularniji letovi bili su do Istanbula, Atine i Larnake.

Aktuelno